Samen gezond bewegen op zaterdag 1 juni

Graag willen wij u laten kennismaken met diverse beweegmogelijkheden voor u binnen Afslag10. Op zaterdag 1 juni a.s. vinden er daarom diverse activiteiten voor onze 50-plussers plaats, waarbij bewegen en gezondheid centraal staan. Beweegt u met ons mee?

 

Programma:


10.00 uur: Opening beweegroute door wethouder Vostermans
Een toestel van de beweegroute wordt opgedragen aan Gerard Lok*
Verzamelen bij het Strandbad Afslag 10

10.45 - 12.30 uur: Clinics door verenigingen voor alle 50-plussers uit Horst 
Bij aankomst kunt u zich aanmelden, waarbij u een gift, een bon voor koffie met vlaai en een lot voor de loterij ontvangt. De volgende verenigingen zijn aanwezig voor het verzorgen van een clinic:
- Volleybal – HOVOC en HVR
- Tennis – HTC
- Hockey – HCH
- Jeu de Boules – Jeu de Boulesclub Horst
- Walking Football – RKsv Wittenhorst
Naast de verenigingen, is Fysio Westsingel aanwezig voor fittesten en Podo Hermanns aanwezig voor het uitvoeren van een voetdrukmeting. 

12.30 uur: Loterij
Alle deelnemers aan de clinics ontvangen een lot voor de loterij. Prijzen voor deze loterij zijn beschikbaar gesteld door Parkhotel Horst, Etos Horst, Hema Horst, Natuurwijzer Horst, Albert Heijn Horst, Plus Lucassen Horst, Witveld Horst, Kruytzer Optiek Horst, Slagerij Joosten, Modecentrum Frans Theelen en Archery Service Center. 

11.00 - 16.00 uur: Gerard Lok Walking Football toernooi
               
Iedereen is welkom, aanmelden is wenselijk. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar samenbewegen@afslag10.nl
Bekijk hier de volledige flyer met daarop alle georganiseerde beweegmogelijkheden en activiteiten. 
 

*De betekenis van Gerard Lok voor Sport aan de Maas en Afslag10 in het bijzonder:

Gerard Lok was vanuit zijn rol als Combinatiefunctionaris van de gemeente Horst aan de Maas bij vele initiatieven betrokken op het gebied van sport en gezondheid. In deze functie nam Gerard vaak het initiatief om nieuwe mogelijkheden aan te grijpen om mensen letterlijk in beweging te laten komen, niet alleen vanuit een sportief maar ook vanuit een sociaal maatschappelijk oogpunt.

Naast initiatiefnemer was hij de coördinator, de ultieme verbinder en gangmaker om een idee te vertalen naar daadwerkelijke uitvoering. Mooie voorbeelden daarbij zijn “de gezonde sportkantine”, SportImpuls en Walking Football in Horst aan de Maas. Daarbij was Gerard een ultiem voorbeeld om grenzen te doen verdwijnen en juiste kruisverbanden te leggen tussen verenigingen, schoolgemeenschappen, bedrijfsleven en lokale overheid.

In deze hoedanigheid heeft Gerard als Projectondersteuner Afslag10 ook deze beweging mede invulling gegeven. Hij was de verbinder om partijen kennis met elkaar te laten maken met als doel samen werken aan een gezonde leefomgeving.
Gerard was een gepassioneerd persoonlijkheid die met een hoge mate van gedrevenheid en doorzettingsvermogen veel bereikt heeft voor onze gemeenschap en Afslag10 in het bijzonder, niets was onmogelijk voor Gerard.