Afslag10 verbindt: Leon van Rengs aan het woord

In Afslag10 verenigingen we ons vanuit diverse segmenten op weg naar structurele samenwerkingen en gezamenlijke concrete resultaten. Regelmatig laten we iemand aan het woord die persoonlijk betrokken is bij Afslag10. Deze persoon vertelt kort over zijn of haar connectie met Afslag10 en waarom jij ook net zo enthousiast zou moeten worden over dit verbindende initiatief. Ditmaal komt Leon van Rengs aan het woord!

1. Een korte kennismaking met Leon:
“Ik ben Leon van Rengs, werkzaam op het Dendron College als teamleider. Als zodanig ben ik lid van het directieteam van het Dendron College. Ik ben teamleider brugklas en havo/vwo2. Ik ben ook teamleider van de 3e klassen en de bovenbouw geweest binnen het havo/vwo. Als ik lesgeef, dan geef ik biologie. Ik ben geboren en getogen Horstenaar en actief lid geweest binnen meerdere verenigingen en instanties in Horst. In mijn vrije tijd zet ik me o.a. in als vrijwilliger voor Kasteel Huys ter Horst. Tot voor kort was ik ook bestuurslid van die stichting. Verder geef ik rondleidingen in het kasteel en heb ik aan de wieg gestaan van activiteiten zoals de escaperoom, de battleroom, escape de ruïne en het toekomstige moorddiner. Dit zijn erg gewaardeerde activiteiten.”

2. Welke link heb je met Afslag 10? Hoe kom jij in aanraking met Afslag10?
“Ik zit vanuit het Dendron College in de stuurgroep van Afslag10.”         

3. Wat is voor jou de (persoonlijke) meerwaarde van Afslag10?
“De samenwerking binnen Afslag10 zie ik absoluut als meerwaarde. We weten elkaar (cultuur, natuur, onderwijs, sport etc.) veel gemakkelijker te vinden. Dat zie je ook terug in de enthousiaste reacties tijdens bijvoorbeeld de bestuurdersavonden. We kunnen van elkaar leren en we kunnen elkaar helpen. Samen zijn we sterker.”

4. Wat is jouw wens als het gaat om Afslag10? Hoe ziet jouw droombeeld van Afslag10 eruit?
“De samenwerking uitbreiden, samen zaken oppakken zie ik als een droom. Dat kan in hardware (gebouwen, accommodaties etc.), maar ook op het gebied van de software. Denk aan B-flex: een gezamenlijke activiteit om leerlingen van school de kans te geven hun flex-uren (eigen in te vullen uren buiten de lessen) in te zetten bij verenigingen/instanties op allerlei gebieden. Verenigingen staan te springen om vrijwilligers. Of leerlingen doen onderzoek (bijv. via een profielwerkstuk). Daar kan waardevolle informatie uit ontstaan. Dit gebeurt nu al regelmatig.”

5. Wat is de meerwaarde voor de inwoners van Horst aan de Maas als het gaat om Afslag10?
“Als het gebied dan ook nog functioneel (in hardware zoals bijvoorbeeld: het zwembad, kasteel, sporthal etc.) en qua uitstraling een extra impuls kan krijgen dan is dat prachtig. Daar kunnen alle bewoners van Horst aan de Maas gebruik van maken en trots op zijn. Maar ook mensen daarbuiten. Hiermee kan Horst aan de Maas nog meer op de kaart worden gezet. Hoewel er al hardware is natuurlijk. De beweegtoestellen die op 1 juni geopend werden, zijn daar een goed voorbeeld van.”

6. Wat maakt Afslag10 volgens jou uniek? Wat is het meest krachtige aspect van Afslag10?
“De meerwaarde heb ik denk ik al uitgelegd. Wij hebben de jeugd in huis, de toekomst. Er liggen oneindig veel mogelijkheden voor de toekomst binnen Afslag10. En dan vooral als ik kijk naar het Dendron College. De samenwerking is het meest krachtige. En dat in een gebied dat heel erg mooi is. Dit wordt een uniek stukje grondgebied.”

7. Wil je nog iets zeggen tegen de stuurgroep van Afslag10?
“Ik wens ons als stuurgroep veel energie en enthousiasme toe om hier iets moois van te maken.”