Een rondje langs de velden (2)

Het dagelijkse leven wordt nog altijd beheerst door het coronavirus. Voorzichtig kunnen we positief vooruit kijken en worden maatregelen versoepeld. Zo is sporten op sommige plekken voor bepaalde doelgroepen weer mogelijk; het basisonderwijs start weer langzaam op en verschillende sectoren mogen langzaam de draad weer oppakken. Dit alles uiteraard onder de voorwaarde dat de opgestelde maatregelen worden nageleefd. We maken een nieuw rondje langs de velden om actuele ontwikkelingen en initiatieven in beeld te brengen:


Hervatting (jeugd)trainingen

Daar waar de binnensporters voorlopig helaas nog even geduld moeten hebben, zijn enkele buitensportverenigingen inmiddels weer gestart met het aanbieden van enkele trainingen. Zo is RKsv Wittenhorst vorige week al gestart met trainingen voor de JO-9 tot en met JO-12 en hopen zij deze week ook weer trainingen voor jeugd in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar en ook voor de Mini-f leden te kunnen opstarten. Ook HCH heeft vorige week de hockeytrainingen voor de jeugd t/m 12 jaar hervat. Momenteel wordt samen met de gemeente bekeken of trainingen voor de jeugd in de leeftijd van 13 t/m 18 + de senioren op korte termijn gefaciliteerd kunnen worden. 

Bij HTC Horst is het vanaf vandaag (11 mei) weer mogelijk om onder bepaalde omstandigheden te tennissen. De vereniging heeft een aantal richtlijnen opgesteld waar deelnemers zich aan dienen te houden.  

Heropening wedstrijdbad zwembad

Het wedstrijdbad in zwembad De Berkel is vanaf 11 mei weer open. Het bestuur van HZPC en OSV Quintus informeert haar eigen leden rechtstreeks over de hervatting van hun activiteiten. O.a. de zwemlessen en groepslessen worden vanaf 13 mei weer hervat. Berichtgeving hierover volgt richting betrrokkenen. 

Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de website van de gemeente Horst aan de Maas

Vitaal Verenigingen Sportquiz: 15 mei

Ben jij de grootste sportkenner van de gemeente Horst aan de Maas? Op vrijdag 15 mei a.s. wordt de 'Vitaal Verenigingen Sportquize georganiseert. Doe mee en win prijzen voor je club of jezelf. De quiz start om 19:30 uur (Let op! Je kunt enkel tussen 19.30 uur en 19.45 uur starten met de quiz)

Ga voor meer informatie en hoe mee te doen naar: https://www.sportaandemaas.nl/kalender/doe-mee-met-de-vitaal-verenigen-sportquiz-met-topsporters-in-hoofdrol/

Culinaire wandeling

Een aantal bedrijven, waaronder Afslag10-partners Parkhotel Horst (BØFF), Boscafé Het Maasdal en Graaf ter Horst, hebben de handen ineen geslagen. Zij presenteren een culinaire wandeling (8 km) dwars door de mooie Kasteelse Bossen, waarbij je een driegangen 'to go' menu ontvangt. Deelnemen aan de wandeling kan van maandag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Deelnemen door te bellen naar 077-3970334 of kijk voor meer info op de Facebookpagina van een van de drie Afslag10-partners. 

Foto: RKsv Wittenhorst.