Een rondje langs de velden (3)

Langzaam maar zeker lijken we het coronavirus steeds meer onder controle te krijgen en wordt duidelijk hoe 'het nieuwe normaal' er in Nederland uitziet. Nadat vorige week de horeca haar deuren weer mocht openen voor bezoekers, wordt vandaag het basisonderwijs weer volledig hervat. Als alles goed blijft gaan mogen per 1 juli sportkantines ook weer geopend worden. Uiteraard blijft het collectief naleven van de verschillende voorzorgsmaatregelen voorop staan. In deze reeks met actualiteiten en ontstane initiatieven binnen Afslag10 vandaag editie drie van ons 'rondje langs de velden':

Online webinars (10 & 11 juni)

Fysieke bijeenkomsten worden momenteel nog zoveel mogelijk verruild voor online meetings. Zo hebben de Rabobank en NOC*NSF twee webinars ontwikkeld speciaal voor verenigingen. 

  • Woensdag 10 juni (20.00-21.30 uur) - "Ledenbinding, nu we elkaar op de club niet kunnen ontmoeten". Hoe kun je contact houden, je leden iets bieden én behouden? Meld je aan.
  • Donderdag 11 juni (20.00-21.30 uur) - "Financieel gezond de crisis door". Van welke regelingen kun je gebruik maken en welke kansen en ontwikkelingen zijn er? Meld je aan.
     

Zomerlidmaatschap HTC

Altijd al eens willen ontdekken of er stiekem een nieuwe Roger Federer of Kiki Bertens schuil gaat in jou? Of wil jij in de zomermaanden gewoon gezellig en ontspannen een balletje slaan? Grijp dan nu je kans met het zomerlidmaatschap van HTC Horst! Naast vrij tennis kun je ook deelnemen aan een tweetal clinics van Personal Tennis. 

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden. 

Meld je sportaanbod aan! 

Ben jij actief bij een vereniging die ook graag geïnteresseerden tijdens de zomermaanden kennis wil laten maken met hun sport en vereniging? Sport aan de Maas denkt graag met je mee en bundelt momenteel al de verschillende open trainingen en het zomeraanbod op haar platform. 
 

Gefeliciteerd aan alle geslaagden! 

Afslag10 feliciteert iedereen, waaronder de leerlingen van het Dendron College, die onlangs gehoord hebben dat zij geslaagd zijn. Proficiat met jullie diploma! 
 

Kadernota college binnenkort openbaar

Op dinsdag 16 wordt de voorkeur van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Horst aan de Maas bekend gemaakt met het inbrengen van de kadernota. In deze kadernota zal ook het financiële kader geschetst worden voor drie Afslag10-projecten, namelijk: 

  1. Zwembad/sporthal; 
  2. Ontwikkeling Kasteel Huys ter Horst;
  3. Ontwikkeling buitensportaccommodatie (HTC en RKsv Wittenhorst).

Kortom, een belangrijke fase breekt aan voor Afslag10, aangezien met de kadernota duidelijk wordt welke richting het college van B&W op wil in de komende jaren en de gemeenteraad vervolgens in de raadsvergadering van 7 juli een besluit zal nemen over de ingebrachte kadernota.