FC Groningen kiest bewust voor Horst

Voetbalclub FC Groningen verbleef van 8 t/m 11 januari in Afslag10 voor hun winterse trainingskamp. De commissie 'communicatie & PR' van RKsv Wittenhorst ging in gesprek met teammanager Edwin Bolt van FC Groningen en schreef vervolgens een artikel over de beweegredenen om te kiezen voor een verblijf in Horst. Een opvallende keuze aangezien veel clubs voor een buitenlandse (zon)bestemming kiezen, maar tevens een goed gefundeerde keuze. Zo blijkt wel uit het artikel:

FC Groningen kiest bewust voor Horst: "Dit is een ideaalplaatje"

Waar veel Eredivisieclubs vlak na de jaarwisseling verkassen naar zonnige oorden, bracht FC Groningen twee weken geleden een deel van de winterstop door in Horst. De noorderlingen verbleven van 8 tot en met 11 januari in het Parkhotel en trainden op het onlangs aangelegde voetbalveld bij lopersgroep De Peelrunners. Het was een bewuste keuze van de ploeg om gebruik te maken van de faciliteiten in Afslag10. "Het is altijd een discussie of je in de winterstop naar bijvoorbeeld Spanje gaat of in Nederland blijft", verklaart teammanager Edwin Bolt. "Wij hebben ervoor gekozen om hier te blijven. We waren op zoek naar een goede accommodatie en het Parkhotel was bij ons bekend aangezien we hier ook verblijven als we tegen VVV-Venlo of Fortuna Sittard spelen." De 'Trots van het Noorden' zocht contact met het Parkhotel en bekeek de velden in Horst. "We wilden gegarandeerd kunnen krijgen dat die velden goed zijn. We hebben dit (het veld bij De Peelrunners) bekeken en bij Wittenhorst liggen natuurlijk ook nog andere velden."

Bolt roemt het gebied dat in Horst sinds enkele jaren door het leven gaat onder de naam Afslag10. "Dit is gewoon een goede omgeving. Het Parkhotel is een goed hotel, ze willen heel erg meewerken en we krijgen alle ruimtes die we nodig hebben. Het is echt ideaal: we zijn er toch even uit, zitten in een hotel en kunnen toch alles doen samen. Ook is de 'gym' (Anco) is hier dichtbij. We weten natuurlijk ook dat hier meer voetbalclubs komen. Je kunt in deze omgeving wandelen en fietsen. Het is allemaal goed gefaciliteerd." Het enige nadeel dat FC Groningen ondervond, was het vinden van tegenstanders voor oefenduels. Met SV Rödinghausen en Rot-Weiss Essen werden de oefenpartners alsnog gevonden. Die twee duels vormden voor Groningen het begin- en eindpunt van het trainingskamp. 

Bron: commissie communicatie & PR, RKsv Wittenhorst