Gemeentelijke visie op ontwikkeling Afslag10 vastgesteld

Ook de gemeenteraad van de gemeente Horst aan de Maas gelooft in Afslag10, en heeft dat gisterenavond onderstreept door de gemeentelijke visie op Afslag10 vast te stellen. In deze visie worden met name de kansen voor de inwoners van Horst aan de Maas met deze ontwikkeling benadrukt.

Voorzitter van Afslag10, Gé Vossen, kwam tijdens de voorbereiding op de raadsvergadering ook aan het woord en refereerde de ontwikkeling van Afslag10 aan de volgende metafoor: "een prachtige en unieke reis met een mooie eindbestemming". Deze metafoor werd ook veelvuldig overgenomen tijdens de vergadering, waarin de plannen voortkomend uit dit burgerinitiatief voornamelijk positief ontvangen werden. Aan alle betrokkenen nu de taak om deze reis verder uit te gaan werken en verder te gaan concretiseren. Zo gaan we samen verder aan de slag met de realisatie van de vele kansen voor de inwoners van Horst aan de Maas én de regio! 

De gemeentelijke visie en een bijbehorende oplegnotitie zijn hier inhoudelijk te bekijken (open de documenten door op de onderstreepte woorden te klikken).

Afslag10 is een natuurlijke omgeving waarin iedereen in rust kan sporten, recreëren, leren of aanverwante activiteiten kan verrichten. In deze historische omgeving zijn sport, recreatie, zorg, cultuur, onderwijs en bedrijfsleven nauw met elkaar verbonden. In 2015 is Afslag10 ontstaan uit een droom van een aantal initiatiefnemers uit het gebied. Inmiddels zijn meer dan 70 partijen betrokken.