Maak gratis gebruik van beweegtoestellen in Afslag10

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de eerste drie beweegonderdelen in Afslag10. De realisatie van de verschillende beweeglocaties is een mooi voorbeeld van waar Afslag10 voor staat en wat er door samen te werken, bereikt kan worden. Het is een initiatief dat van onderuit is ontstaan en vervolgens door gezamenlijk de schouders eronder te zetten tot nu toe geresulteerd heeft in een drie prachtige beweeglocaties.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze beweegonderdelen/-locaties gezamenlijk, met nog een aantal te realiseren locaties, gaan leiden tot drie verschillende beweegroutes. Deze beweegroutes lopen dwars door Afslag10 en iedereen die op sportieve wijze het maximale wil halen uit zichzelf én uit dit mooie gebied kan er gratis gebruik van maken. De poster met beweegroutes geeft een impressie van hoe deze verschillende routes eruit kunnen gaan zien. 

Beweegtoestellen gratis voor iedereen toegankelijk! 
Voor zowel individuele sporters als groepen mensen die graag gezamenlijk actief zijn in de buitenlucht zijn de beweegtoestellen vrij toegankelijk. Per locatie kunnen diverse oefeningen uitgevoerd worden. Zo maken o.a. trainingsclubjes van Natuurlijk Nancy en OXIGYM (beiden ook vanaf de start van de realisatie van de beweegroutes nauw betrokken bij dit project) al regelmatig gebruik van de verschillende beweegonderdelen. Zo is locatie 5 uitermate geschikt voor intervaltrainingen bij hardloopgroepen; locatie 7 bevat een oefenpad en overdekte oefenlocatie en op locatie 1 vind je een beweegtoestel terug op het strandje aan het water. 

De financiering, realisatie en het onderhoud van deze eerste drie onderdelen is volledig mogelijk gemaakt door de gemeente Horst aan de Maas. Daarbij ook een speciale vermelding voor de mensen van 'Project Leertuin' die hard meegewerkt hebben aan deze onderdelen. Voor de verdere groei van de beweegroutes krijgen bedrijven, organisaties en geïnteresseerden groepen/clubs in de regio de kans om een beweegtoestel te adopteren. Dit houdt in dat een beweegtoestel naar keuze bijvoorbeeld vernoemd wordt naar de naam van het adopterende bedrijf. In ruil voor een gesponsord bedrag wordt vervolgens een toestel geplaatst én onderhouden. Daarbij bestaat ook de mogelijkheid om een beweegtoestel met meerdere bedrijven/organisaties gezamenlijk te adopteren. 

Interesse in de adoptie van een beweegtoestel? 
Neem voor meer informatie over het adopteren van een beweeglocatie contact met ons op via: info@afslag10.nl. Wij vertellen je vervolgens graag meer over de vele mogelijkheden!