Realisatie beweegroutes binnen Afslag10

Vanuit Afslag10 hebben verschillende organisaties en mensen de handen ineen geslagen om drie verschillende beweegroutes binnen Afslag10 (in de Kasteelse Bossen) te realiseren. Een mooi voorbeeld van waar Afslag10 voor staat en wat er door samen te werken, bereikt kan worden.

Iedere beweegroute zal gaan bestaan uit drie verschillende onderdelen/locaties, waarbij mensen zowel zelfstandig als onder begeleiding kunnen gaan bewegen. Concreet zal eind januari het eerste beweegonderdeel opgeleverd worden. Hierbij gaat het om ‘locatie 5’ (zie poster met beweegroutes); een onderdeel dat gericht is op intervaltraining voor hardloopgroepen. Eind februari wordt op 'locate 7' het tweede onderdeel opgeleverd: een oefenpad voor senioren met daarbij een overdekte oefenlocatie. En dan zal eind maart op 'locatie 1' het derde toestel geplaatst worden: een toestel in het zand aan het water met daarbij verschillende beweegvormen. 

De financiering, realisatie en het onderhoud van de eerste drie onderdelen wordt volledig mogelijk gemaakt door de gemeente Horst aan de Maas. Vervolgens is het de bedoeling dat de beweegroutes uitgroeien naar een situatie met daarin veel meer apparaten. Via sponsoring krijgen bedrijven in de regio de kans om hun naam te verbinden aan een beweegonderdeel. Over de specifieke sponsorvoorwaarden wordt later meer gecommuniceerd, maar mocht er vanuit een bedrijf nu al interesse zijn dan kan er meer informatie opgevraagd worden via info@afslag10.nl

De realisatie van de beweegroutes wordt ondersteund door Project Leertuin. Dit is een project waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onder begeleiding van jobcoach Joop Zanders en consulenten van de gemeente Horst aan de Maas, arbeidsritme op doen en geholpen worden met het zoeken van werk. Momenteel werken de mensen vanuit de Leertuin hard aan de realisatie van de eerste onderdelen, die dus in het begin van 2019 in gebruik genomen kunnen gaan worden. 
Daarnaast zijn bij dit project diverse organisaties betrokken die nu al actief zijn in het gebied. Samen werken we aan samenwerking en het zoeken en vinden van verbindingen tussen organisaties.