Vierde obstakel van de beweegroutes in aanbouw

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de realisatie en plaatsing van een nieuw 'obstakel' in Afslag10. Dendron-leerling Nick Camps heeft een volledige brug gemaakt als examenopdracht. Ondanks dat hij al geslaagd was, heeft hij zelfs in zijn vakantie nog doorgewerkt, zodat men al is kunnen starten met de plaatsing. De brug is gemaakt van duurzaam Accoya hout en daarmee erg betrouwbaar én ook nog eens beter voor het milieu.

Je vindt de brug in de buurt van 'De Rowwen Hook' en het wandelpad langs het scheidsrechterveld. Deelnemers van de Leertuin zullen na de vakantie aan de slag gaan met het aanleggen van wandelpaden richting dit element. Zo komt er een avontuurlijk pad langs de Molenbeek dat ook aansluit bij de beweegroutes. De brug is namelijk geen officeel onderdeel van de beweegroutes in Afslag10, maar past volledig in de filosofie om het maximale uit jezelf én het gebied te halen. 

Voor de realisatie van dit bijzondere object zijn naast Nick Camps ook de gemeente Horst aan de Maas en Driessen Grondwerken (plaatsing van de brug) betrokken. Een officiële opening volgt na de zomer. De brug is nog niet helemaal klaar en dus is het nog even geduld hebben, voordat hij volledig in gebruik genomen kan worden. Na de vakantie zullen er twee balken aangebracht worden en, niet geheel onbelangrijk, het slingertouw. Vervolgens kan iedereen gaan proberen om dit onderdeel bij de Molenbeek te gaan trotseren!